Trainers

Gerwin Gruben

Op mijn 12e ben ik begonnen met de edele tennissport. Terwijl ik ook nog fanatiek voetbalde bij SML ben ik gaan tennissen(met een houten racket)  bij TV de Hoogkamp.

In die tijd had je natuurlijk nog geen spelcomputers en mobieltjes dus het was snel naar huis,  huiswerk afraffelen en naar de tennisbaan.

Na de HAVO ben ik in dienst(’85) gegaan en heb 2,5 jaar ons land mogen dienen. 

Ik tenniste inmiddels voor TVP en speelde veel wedstrijden ook voor het militaire tennisteam van de landmacht.

Het laatste jaar van mijn diensttijd gaf ik hier en daar al wat tennisles en dat vond en vind ik nog steeds heerlijk om te doen.

Ik haalde mijn A-licentie in ’89  en ben het lesgeven gaan combineren met het spelen van toernooien in binnen en buitenland. 

In ’92 na mijn wedstrijdtijd ben ik voor het eerst fulltime gaan werken in Druten bij LTC de Gelenberg.

In mijn  inmiddels ruim 30-jarige carriere als leraar/ trainer/coach vind ik het nog steeds fantastisch en uitdagend om met mijn leerlingen op de baan te staan en ze beter te maken ongeacht leeftijd, niveau, afkomst,geloof, indentiteit en/of invaliditeit.

Hopelijk spreek ik je binnenkort eens  op de tennisbaan!

Carrière en referenties:

 •  A-licentie KNLTB ’89
 • TV de Hoogkamp Arnhem,  TV Presikhaaf ’90/’91
 • LTC de Gelenberg Druten  ’92- ’98
 • B-licentie KNLTB  ’96
 • N.V.L.T.B Wageningen ’98- ’06
 • Rolstoeltennis-licentie 1 & 2 KNLTB  ’06 en ’07
 • Nationale rolstoelselectie olv A. Zwaan  ’06/’09
 • TV Elden Arnhem  ’06-’08
 • O.T.V Oosterbeek  ’08-’14
 • TV Malburgen Arnhem  ’14-’18
 • TV Presikhaaf ’18-heden

Voor eventuele vragen kun je mij altijd bellen op 06-48884869.

Stephan Mulder

Op mijn 17e ben ik gestart met tennissen. Helaas door mijn werk bij de Marine moest ik na een jaar alweer stoppen. Op zee werd namelijk weinig getennist. 

Op mijn 23ste ben ik weer begonnen met tennissen en wel op T.V. Presikhaaf. Na zes jaar heel veel vrijspelen, toernooien en competitie spelen, heb ik mij laten omscholen tot tennisleraar. Precies in mijn examenjaar, vertrok er een tennisleraar van T.V. Presikhaaf en kon ik daar meteen aan de slag. Ik werd 2de trainer en werkte parttime op T.V. Presikhaaf.

Daarnaast heb ik bij T.V. de Gelenberg in Druten, T.V. Elden, T.V. Grün-Weiss Reichswalde in Kleve (Duitsland) en T.V. Westervoort les gegeven. Uiteindelijk ben ik bij T.V. Westervoort fulltime gaan werken. In 1999 werd ik gevraagd om bij STP-Rozendaal hoofdtrainer te worden. Daar heb ik negen jaar gewerkt met als hoogtepunt de verkiezing tot tennisleraar van het jaar in 2006. Helaas ging STP-Rozendaal failliet.

Gelukkig kon ik weer terug komen bij T.V. Presikhaaf waar ik het nog steeds geweldig naar mijn zin heb. Helaas heb ik door omstandigheden in 2018 een stapje terug moeten doen en kan ik nog maar een paar uurtjes les geven, maar gelukkig heeft Gerwin Gruben met zijn tennisschool de activiteiten over kunnen nemen.